четвртак, 27. јануар 2011.

Vukčević: “Radović ne poštuje državne organe Crne Gore”

27. januar 2011.
 
2601vukcevicokMitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije Radović kao da ima strah od predstojećeg popisa u Crnoj Gori, smatra Zoran Vukčević, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore. U izjavi za Portal Analitika Vukčević naglašava da posljednj izjave Rista Radovića ukazuju da one “ne poštuje ni ličnosti ni državne organe Crne Gore”.
- Gospodin Risto Radović, više od dvadeset godina, svojim govorima, izaziva mržnju. On jednostavno ne može da se pomiri sa činjenicom da je Crna Gora država i da su Crnogorci narod. Kao da ne vjeruje da u Crnoj Gori žive građani koji se različito nacionalno osjećaju. Njegove kletve, ružne riječi, u posljednje vrijeme su skanadlozne i potvrdjuju da on ne poštuje ni ličnosti ni državne organe Crne Gore, istakao je Vukčević, napominjući da su oštre riječi mitropolita Amfilohija početak kampanje za predstojeći popis.
- Gospodin Radović, kao da ima strah od predstojećeg popisa stanovnišva i već započinje kampanju. I to kampanju protiv Crne Gore i svega što znači crnogorsko. On se plaši da nakon popisa u Crnoj Gori ne bude značajno više ''komunističkih kopiladi'', kako gospodin Radović naziva Crnogorce,  nego na popisu iz 2003.g. Za njega i dalje nije moguće da jedan narod sačuva svoj nacionalni indetitet, svoju kulturu, svoj jezik. Jednostavno on ne može da prihvati da svaki gradjanin ima pravo da se slobodno nacionalno izjašnjava, da se slobodno izjasni kojim jezikom govori, da bira kojoj religiji će pripadati, da slobodno živi. To je klasičan primjer dogmatizma. Izgleda kao da živi u nekom svom svijetu, kao da ga se ništa ne dotiče, kao da postoji samo on i njegovo mišljenje. Vjerski poglavar mora da radi i da se ponaša u skladu sa svojim ingerencijama. Da li je to moguće, kada je u pitanju gospodin Radović? Krajnje je vrijeme da se stane na put takvom ponašanju, zaključio je Vukčević u izjavi Portalu Analitika.

 http://www.portalanalitika.me/politika/vijesti/18772-vukevi-radovi-ne-potuje-dravne-organe-crne-gore-.html

Нема коментара:

Постави коментар